Suomalainen tv-sarja Ultimate Escape Suomi voitti parhaan reality-sarjan ykköspalkinnon kansainvälisessä formaattikilpailussa Ranskan Cannesin MIPTV 2022 -festivaaleilla.

”Voitto maistuu hyvältä, ja ainahan tällainen kansainvälinen tunnustus lämmittää. On upeaa, että Rabbitillä pystytään tuottamaan kansainvälisen tason tv-sisältöä ja että suomalaista luovaa osaamista myös arvostetaan maailmalla ja sille on kysyntää. Festareilla teimme kauppaa sekä formaateilla että draamasarjoilla, ja palkinnon myötä saimme luonnollisesti hyvää lisänäkyvyyttä ” Rabbit Filmsin toimitusjohtaja Olli Suominen kertoo.

Voittajaformaatti Ultimate Escape Suomi on Rabbit Filmsin luovan johtajan Tuomas Summasen luomus, mutta Summanen jakaa kunniaa myös Rabbitin kehitys- ja tuotantotiimeille: ”Tämä on koko tiimin yhteinen ponnistus. Ennakkoluuloton ja itsensä äärimmilleen vienyt tiimi mahdollisti tämän onnistumisen. Hyvä esimerkki Rabbitin porukan ammattitaidosta ja laadusta.”

Ultimate Escape on eeppinen seikkailu-reality, jossa Duudsoneista tutun Jukka Hildénin on 24 tunnissa ja 24 vihjeen avulla vapautettava julkisuudesta tuttu henkilö lukitusta kontista. Yhdeksänosainen sarja nähtiin Suomessa Discovery+:ssa ja TV5:llä loppuvuodesta 2021.

International Format Awards on vuosittainen gaala, jossa tänä vuonna palkittiin myös muun muassa Jimmy Fallon, Selviytyjät ja Lego Masters -ohjelmat.

Katso palkitun sarjan traileri täältä.
Lisätiedot: Elina Kangas, elina.kangas@rabbitfilms.com 044 060 2820