Rabbit Filmsin alkuperäisformaatti Huippujengi tuotantoon USA:ssa

Tuotantoyhtiö Rabbit Films on myynyt Huippujengi-formaatin Googlen omistamalle YouTube Red -suoratoistopalvelulle. Suomalainen tuotantoyhtiö Rabbit Films myös tuottaa sarjan YouTubelle. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen tv-formaatti joka on myyty suurelle amerikkalaiselle kanavalle ja samalla historiallinen läpimurto kotimaiselle yhtiölle ohjelman tuottajana.

Huippujengi on seikkailureality, jossa kahdeksan julkisuudesta tunnettua henkilöä lähtee valloittamaan Perun Andeilla 6000-metrin korkeudessa sijaitsevaa Tocllaraju-vuorta – ilman aiempaa kokemusta kiipeilystä. Ohjelman ensimmäinen kausi nähtiin Suomessa MTV3-kanavalla keväällä 2016.

Rabbit Films on viime vuosina panostanut voimakkaasti kotimaiseen tuotekehitykseen sekä kansainväliseen formaattimyyntiin. Rabbit Films perusti toimiston Los Angelesiin alkuvuodesta 2015.

”Rabbit Films on kasvanut viime vuosina kotimaassa pitkälti oman tuotekehityksen varassa ja tavoitteemme on koko ajan ollut siirtää menestys myös kansainvälisille markkinoille. Huippujengin tuottaminen YouTube Redille on valtava askel maailman tärkeimmällä tv-markkinalla ja kaiken kaikkiaan upea läpimurto, josta olemme todella ylpeitä.”

USA:n versiossa tullaan näkemään kahdeksan kansainvälistä YouTube-supertähteä. Juontajana nähdään Duudsonien Jukka Hildén, joka johtaa myös Rabbit Filmsin toimintaa USA:ssa. Kansainvälisellä tittelillä ”Ultimate Expedition” tehtävää sarjaa on tilattu 10- jaksoa.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Jukka Hildénin ja Rabbit Filmsin kanssa, saamme tarjontaamme seikkailurealityn tuoreella näkökulmalla,” sanoo Susanne Daniels, Global Head of Content, YouTube.

”Panostus on ollut suuri ja riskit vielä suuremmat. Sekä fyysisesti että vertauskuvallisesti puhuen kaikilla on ollut suuri sisäinen motivaatio vuoren valloitukseen,” sanoo Jukka Hildén.

”Ultimate Expedition” tullaan näkemään YouTube Red -suoratoistopalvelussa 2018.

 

> THE ULTIMATE EXPEDITION FORMAATTI