Rabbit Films palkittiin elokuva- ja tv-alan vientipalkinnolla

Elokuva- ja TV-alan vientipalkinto Hulda myönnettiin tänä vuonna Rabbit Filmsille kunnianosoituksena määrätietoisesta matkasta kansainvälisille markkinoille. Rabbit Filmsin tuottama Ultimate Expedition oli ensimmäinen suomalaisen tuotantoyhtiön USA:n markkinoille tuottama sarja.

Rabbit Films on viime vuosina panostanut voimakkaasti kotimaiseen tuotekehitykseen sekä kansainväliseen formaattimyyntiin investoiden samalla huomattavasti USA:n markkinoille pääsemiseksi. Panostukset ovat tuottaneet tulosta ja yhtiön kotimaiseen Huippujengi-formaattiin perustuva Ultimate Expedition starttasi tammikuussa maksullisessa YouTube Red –suoratoistopalvelussa. Sarjan avausosa on kerännyt jo 7 miljoonaa katselijaa ja kyseessä on ensimmäinen suomalaisen tuotantoyhtiön täysin USA:n markkinoille tuottama sarja. Ultimate Expedition on myös Googlen omistaman kanavan suurin ei-fiktiivinen tv-tuotanto tähän saakka. Sarjan tähtinä nähdään suosittuja tubettajia ja sitä juontaa Jukka Hildén.

”Hulda-palkinto jaetaan nyt kuudetta kertaa ja on erittäin ilahduttavaa nähdä varteenotettavien ehdokkaiden listan kasvavan vuosi vuodelta. Ehdokkaissa oli taas sekä kansainvälisesti menestyneitä tekijöitä että tuotantoja monesta eri genrestä”,toteaa palkintoraadin puheenjohtaja, Kopiosto ry:n toimitusjohtaja Valtteri Niiranen.

”Lähdimme pohjalaisella hulluudella muutama vuosi sitten rakentamaan Rabbit Filmsin USA:n toimistoa tavoitteena levittää meidän positiivista anarkiaa ympäri maailmaa. Mahtavan tiimin ja koko firman yhteishengen avulla kova työ on alkanut tuottaa tulosta”, Rabbit Filmsin USA:n toimintojen johtaja ja Duudsoni Jukka Hildén kertoo. ”Ultimate Expedition oli uskomaton kokemus niin tuotannollisesti kuin henkilökohtaisestekin”.

Palkinto luovutetaan Jussi-gaalan yhteydessä 23.3. Kuudetta kertaa jaettavan Hulda-palkinnon myöntää audiovisuaalisen alan sisällöntuottajien edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistys Audiovisual Producers Finland – APFI ry. Palkinto jaetaan vuosittain kotimaiselle audiovisuaaliselle tuotannolle, henkilölle, yritykselle tai työryhmälle, joka on osoittanut innovatiivisuutta ja tehnyt selkeän kansainvälisen läpimurron alallaan, ja inspiroi muita toiminnallaan.