Minna Haapkylä Rabbit Filmsille tuottamaan kansainvälistä draamaa

Kuudes kerta -elokuvan tuottaja ja palkittu näyttelijä Minna Haapkylä on liittynyt tuotantoyhtiö Rabbit Filmsin käsikirjoitetun sisällön tiimiin tuottajan roolissa.

Haapkylä työskentelee Jani Volasen rinnalla Scripted Entertainment -osastolla, joka on laajentamassa Rabbit Filmsin katalogia käsikirjoitetun viihteen ja draaman puolella niin kotimaahan kuin kansainvälisille markkinoille.

”Tarkoituksenamme on tehdä Janin kanssa sisältölähtöistä ja laadukasta draamaa. Pitkä uramme sekä teatterin että elokuvan ja tv:n parissa näyttelijöinä, ohjaajana ja käsikirjoittajana antaa meille ainutlaatuisen kulman sekä tuottaa itse, että löytää uusia tekijöitä ja nähdä käsikirjoituksesta se olennaisin taiteelliselta kannalta. Uskon, että pystymme tukemaan tekijöitä parhaalla mahdollisella tavalla”, Haapkylä sanoo.

Rabbitin toimitusjohtaja Olli Suominen kommentoi: ”Olemme erittäin iloisia saadessamme Minnan kaliiberin tuottajan Rabbitille. Panostamme voimakkaasti laadukkaaseen käsikirjoitettuun draamaan, komediaan sekä elokuviin tulevina vuosina. Minnan osaaminen ja kokemus ovat erinomaisia etuja tässä kasvutarinassa”.

Tuottaja Haapkylä on arvostettu näyttelijä, joka on tunnettu televisiosta, teatterista ja lukuisista elokuvarooleistaan kuten Armi elää, Kuutamolla, FC Venus ja Kuulustelu, josta hän voitti parhaan naispääosan Jussin. Haapkylä on palkittu näyttelijäntyöstään myös Troian kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja hän on tähdittänyt elokuvia Suomen lisäksi Ranskassa.

Duudsonien perustama Rabbit Films on yksi Suomen suurimmista TV-tuotantoyhtiöistä. Yrityksen kehittämiin ohjelmiin kuuluvat mm. Posse, Kingi, Stadi Vs Lande, Pitääkö olla huolissaan ja Pallon ympäri. Lisäksi Rabbit tuottaa kansainvälisiä formaatteja kuten Haluatko miljonääriksi sekä Leijonan luola. Rabbit on myös kasvattanut kansainvälistä liiketoimintaansa huomattavasti viime vuosina Los Angelesissa olevan toimistonsa ja formaattimyynnin kautta. Yritys voitti vuoden 2018 Jussi-gaalassa elokuva- ja TV-alan vientipalkinto Huldan kunnianosoituksena yrityksen määrätietoisesta matkasta kansainvälisille markkinoille.