Jani Volanen johtamaan Rabbit Filmsin käsikirjoitetun viihteen kehitystyötä

Ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Jani Volanen aloittaa tammikuun alussa tuotantoyhtiö Rabbit Films’in käsikirjoitetun viihteen vetäjänä. 

Volasen tehtävänä on johtaa Rabbit Filmsin käsikirjoitetun viihteen ja draaman kehitystyötä ja hänen tittelinsä on Head of Scripted Entertaiment.

–  Lempipuuhaani on kotisohvalta haukkua kotimaisia televisio-ohjelmia. Tämä lienee sitten rangaistukseni, Volanen sanoo.

Toimitusjohtaja Olli Suominen toteaa rekrytoinnin olevan osa tuotantoyhtiön kansainvälistymisstrategiaa.

– Rabbit tähtää voimakkaasti kansainvälisille markkinoille. Uskomme siihen, että kovassa kilpailussa vain paras sisältö voi pärjätä, joten haluamme Suomen parhaan vetäjän uudelle aluevaltaukselle. Strategia on sama kuin viihteessä, teemme hittejä Suomessa ja viemme niitä maailmalle, Suominen sanoo.

Jani Volasen tunnetuimpiin ohjaus- ja käsikirjoitustöihin kuuluvat kulttisarjat Studio Julmahuvi, Ranuan kummit ja Ihmebantu sekä Putous. Näyttelijänä Volanen on tähdittänyt mm. elokuvia Miehen työ, Häiriötekijä ja Jättiläinen sekä lukemattomia tv-sarjoja.

–  Jani Volanen on kunnianhimoinen tekijä sekä omalaatuinen ajattelija. Hän on yksi Suomen arvostetuimmista esiintyjistä, ohjaajista ja käsikirjoittajista – ja tunnettu lisäksi korkeasta työmoraalistaan. Uskomme vahvasti, että yhdessä Rabbitin jengin kanssa tulemme tekemään käsikirjoitetun viihteen puolella jotakin erityistä, joko hyvässä tai pahassa, Olli Suominen sanoo.

– Minulla onkin jo liikaa ystäviä televisioalalla. Tämän pestin jälkeen niitä on luultavasti ihan siedettävä määrä, Volanen linjaa.

Lisätiedot:

Rabbit Films, CEO Olli Suominen, puh. 044 582 6095